August 9, 2006

Pana la Soveja...

... unde in ceea ce priveste cantitatea de ozon din aer cica e "orasul" (localitatea) pe locul 2 in Europa. Ei si?!? si ce daca? ca tot nu face nimeni nimic!
Am fost sa ma simt bine ca romanul, adica la o nunta si de nu am cascat aproape continu de la Ozon'ul asta (probabil si de la vinul ala 100% natural, dar fara Pulpa), plus ca ma simteam transpirat nonstop.
Altfel e frumos... dar PUSTIU!... o "statiune" (sat electrificat) parasita, lasata in paragina... fara drumuri de acces. Practic beneficiaza de doua drumuri de acces, unul via Panciu, drum care pe ultima portiune de 30Km este jalnic... groapa langa groapa, la viteza de 5-10Km/h strigau localnicii s'o las mai moale... Drumul de acces numarul doi "este" (era) prin Lepsa... este un drum mai frumos, prin munti si cu serpentine, DAR este inchis pentru ca s-a surpat. E, si asa inchis cum e, ca dhe'tata... suntem acasa la noi, este foarte circulat si tare palpitant, recomand 4x4 si curaj... pentru fun! altfel doar curaj :D
De vizitat Mausoleul Soveja, unde dai peste o duduie functionara, plictisita, care se uita lung la mine "daca" sau "daca sa nu"-mi dea rest 30mii la hartia de 50mii oferita de mine! Am insistat totusi, cu "nesimtire" ca sa-mi primesc restul.
Despre cazare... hmm... e de mers la Motel Soveja, nu la Hotel Zboina! De ce? e mai uman la motel fara mari diferente (cica doar apa calda) plus ca la Zboina dupa ce am ajuns la ora 2 noaptea si m-am culcat cu grija asternutului prea curat... dimineata la prima ora, administratorul hotelului a venit sa-mi aduca la cunostinta ca are 50 de reclamatii cum ca am "mutat" patul toata noaptea... :D Barbat! sau ce's?! pe naiba!... am dormit dus in pustiul sau hotel.

3 comments:

GExGE said...

Drumul via Panciu este reparat!

Numai bine ! :)

Daniel Constantinescu said...

Am auzi... slava Domnului!

Casa Eden said...

Daca mai ai drum pe la Soveja. Te astept cu aparatul foto la Casa Eden