September 5, 2006

Pune mana pe 4x4, scoate-i ochii!...

...cum am pus mana pe el, l-am imblanzit si am zis sa ma fac prieten cu el si sa-l scot la o plimbare pe drum de munte si inapoi spre casa, asta dupa vreo 3 zile.

Mare realizare, de Brigadier fruntas al clasei muncitoare RSR, este acest Transfagaras!... o insiruire de curbe, una mai stransa ca alta. M-a facut sa-mi pun intrebarea "Dpdv tehnic, oare cum a fost abordata inceprea lucrarilor? Din varful muntelui spre baza sau de la baza spre varf?" evident ca nu stiu raspunsul, dar as vrea sa-l aflu.
As fi idiot... prin a spune ca pe alocuri drumul este plin de gropi si ca m-a deranjat lucrul asta fiind cu bestia 4x4, dar ar fi normal si frumos ca acesta chiar sa fie in administrarea unei entitati, o administrare mai practica nu doar teoretica.
Potential turistic 110% si nu ma refer numai la turistul care prefer Halkidiki, TzaTziki, Paralia Kterinky etc. Acesta din urma fiind, evident, turistul roman plictisit de tara lui, tara pe care nu prea a vazut-o si care mai calca cu piciorul pe la el p'acasa doar asa la Fizze (nu ca l-ar caracteriza locul) prin " Vama " sau " Sighi' " si mai nou pe Tranfagarasan... Incerc sa nu fac parte din categoria mai sus mentionat... evident, simt si eu tentatia de a vedea alte meleaguri, dar cred si sper ca este dintr-o altfel de pornire si am alta destinatie.
Impresionat barajul de la Vidraru, unde cica instinctul meu de conservare tot incerca a ma proteja coborandu-mi centrul de greutate si lipindu-ma de marginea parapetului. Te face sa te simti mic si nesemnificativ, da' pana la urma'ti dai seama ca este o realizare a unui fost Brigadier, Maistru' sau Sef de echipa...
Da, va rog poftiti... va rog sa urcam mai sus... unde eu am trait indignarea ca eram la volanul unui 4x4 si nu-mi permiteam sa admir privelistea ce ma'nconjura, dar ma razbunam si opream din doua in doua curbe :)
Acum pregatiti-va ca trecem prin tunel, neiluminat si umed... farurile sunt de prisos... luminita de la capatul tunelului fiind o Lumina prea puternica... doar luminitele galben intermintent de avarie m-a ajutat sa-i simt peretii laterali. Pe partea cealata a muntelui era o adiere racoroasa, aerul cobora versantul, apoi razant peste portiunea de zapada de anul trecut de la baza sa, ca apoi sa rada luciul lacului Bilea extraordinar de limpede si rece.
Mai jos, pentru ca incepem coborarea... e Bilea Cascada... si de... cat e pana la Cascada? uite ca se vede... sa tot fie maxim 10min zic eu! Dupa 45 minute de urcat la limita pe rape... dau piept cu Gigantu', ma fac spre el sa-l sperii... da' era bland... mi-a raspuns cu o atingere de dush, recunoscator efortului depus pentru al vizita acolo in pustiu.

Sibiul, m-a surprins frumos! Bravo domn' Primar (n.a. Klaus Werner Johannis, conform http://www.sibiu.ro/ro/structura.htm) centrul vechi este in renovare, aceste lucrari de renovare sunt caracterizate prin atentia la detaliu si calitate.

Sighisoara, pacat! nici nu ma intereseaza cine e primar sau daca chiar are primar pentru ca nu sunt sigur... e jalnic... Alo! macar interziceti accesul autoturismelor in Cetate, autoturisme conduse de shmecheri puturosi si cu Fizze care vin sa bea un Cico. Aici, am stat intru-un loc minunat, anume Vila Franka cel mai inalt punct din oras. (loc bun de facut poze).

Sssst!... am un mic secret... un drum special, scurtatura superba prin munti, da nu spun mai multe ca dau navala turistii cu Fizze :) apoi Zarnesti - Plaiul Foi!... superb, asa de relaxare!

In cele din urma, Batranul Bran plin de vazatorii de chinezari cu titlu de suvenir!... si drumul spre casa prin Moeciu un alt drum fumos si plin de curbe!

---

No comments: